Dată: 18 Octombrie 2022
Toți iubitorii de ciocolată au motiv serios pentru a o consuma chiar azi, 18 octombrie, fiindcă azi se sărbătorește Ziua Internațională a brioșelor de ciocolată. Această zi a fost stabilită pentru a sărbători deliciul acestor brioșe mici și pline de savoare. Originea brioșelor se pare că datează încă din anul 1796, atunci de când datează prima mențiune ale acestor mici prăjiturele.
Mai jos îți lăsăm o rețetă care te va ajuta să sărbătorești această zi dulce.
Ingrediente necesare pentru crearea a 8 brioșe de ciocolată:
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 250 g făină albă
- 2 lingurițe praf de copt
- 150 ml lapte
- 40 g unt
- 2 linguri pline de cremă de ciocolată
- 2 linguri cacao
- puțină sare
- unt pentru uns formele sau hârtiile
Mod de preparare brioșe cu ciocolată:
Se bat bine ouăle întregi până când compoziția e spumoasă. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și puțină sare. Te oprești când compoziția și-a dublat volumul, e cremoasă și zahărul e dizolvat. Adaugă, pe rând, untul topit și răcit, crema de ciocolată, cacao, apoi laptele, mixând la viteza cea mai mică. Se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă în compoziție. Omogenizează ingredientele amestecând ușor, de jos în sus.
Preîncălzește cuptorul.
Pregătește o tavă de brioșe și pune în forme hârtiuțele speciale pentru brioșe, ungându-le cu ulei sau unt topit. Ia din compoziție și umple formele cam 3/4 din înălțimea lor. Se introduce tava cu brioșe cu ciocolată în cuptor, pe grătar, treapta din mijloc și se coc la 175 - 180 grade până ce trec testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).
Testul cu scobitoarea presupune să înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata și o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor și verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.
Adaugă comentariu