Bine ați venit!
comenzi@depozitacasa.ro
Categorii

0

Vezi toate articolele

Produse de curatenie pentru o casa impecabila - lista completa

Produse de curatenie pentru o casa impecabila - lista completa

Pentru mulți dintre noi curățenia în casa, și ne referim la acțiunea în sine și nu la rezultat, poate fi o corvoada. Având în vedere ritmul de viata, stresul de la serviciu sau din viața personală, este de înțeles de ce suntem câteodată tentați să amânăm făcutul curățeniei. Exista însă foarte multe beneficii pe care curățenia le are, și de aceasta data ne referim și la acțiunea în sine, și la rezultat, beneficii ce nu sunt deloc de neglijat mai ales dacă avem în vedere impactul curățeniei, sau lipsei curățeniei asupra sănătății, igienei și a stării psihice generale. 

Asadar, citește în continuare și află nu doar care sunt beneficiile curățeniei ci și ce produse de curățenie să folosești pentru a avea o casă impecabilă cu minim de efort.

 

1. Produse de curatenie

a. Soluții pentru parchet

b. Soluții pentru covoare

c. Soluții pentru geamuri

d. Soluții de curățare pentru mobila

e. Detergenti și soluții pentru bucătărie și baie

i. Soluții pentru aragaz

ii. Solutii multi suprafete

2. Alte produse de curățenie necesare

3. Beneficiile curățeniei în casa

FAQ - Întrebări frecvente despre Produse de curățenie
 

 

1. Produse de curatenie 

Primul agent de curățare folosit de om a fost apa. Abia în Evul Mediu oamenii au început să folosească produse de curățenie obținute dintr-un amestec de cenușă, grăsime vegetală sau animală și uleiuri. Astăzi, găsim pe piață  la prețuri accesibile pentru toată lumea, tot felul de detergenți, pulberi și soluții de curățare și igienizare care să ne ajute să ne păstrăm casele curate.

 

a. Soluții pentru parchet

Majoritatea caselor moderne au cel puțin o încăpere a cărei podea este acoperita cu parchet. Curățarea parchetului este probabil una dintre operațiunile care necesită cel mai mic efort, mai ales dacă ai la îndemână soluția pentru parchet potrivită.

 

Îți recomandăm să ai întotdeauna în vedere tipul de parchet din casa ta și să achiziționezi soluțiile de curățare potrivite fie pentru parchetul de lemn fie pentru parchetul laminat. In mod evident, se găsesc cu ușurință soluții pentru parchet ce se pot folosi și în cazul parchetului laminat și în cazul celui din lemn masiv sau lemn stratificat. 

Pentru a-ți păstra parchetul în formă bună este important să nu folosești apă în exces și să-l ștergi cu un mop sau o cârpă moale pentru a evita zgârieturile.

 

b. Soluții pentru covoare

Din fericire vremurile în care gospodinele își băteau covoarele în spatele blocului pentru ca apoi sa le spele în zăpadă au trecut. Gospodinele moderne își duc covoarele la curățătorie și le ridică uscate și curate. Însă există situații sau accidente nefericite care fac necesară prezența unei soluții pentru covoare în orice casă, în mod special dacă ai copii sau animale de companie. Mai ales dacă ne gândim că un covor nu poate fi spălat săptămânal și că anumite pete trebuie îndepărtate cât mai repede. 

În atare situații este bine să apelezi la o solutie de curatat covoare cu pulverizator. Un astfel de detergent curăță nu doar petele dificile ci îndepărtează și mirosurile iar pulverizatorul îți va permite să aplici soluția cu ușurință.  

 

c. Soluții pentru geamuri

Geamurile nu trebuie șterse în fiecare săptămână însă o dată pe lună (poate și mai des dacă ai uși de terasă cu geamuri și copii ce-și pun mânuțele murdare pe ele) este indicat ca geamurile să fie spălate de praf și pete. Acest lucru va afecta în mod pozitiv calitatea luminii din încăpere și va spori senzația de curățenie din casă. Desigur că vei avea nevoie de o racletă care te va ajuta să cureți geamurile cu mult mai multă ușurință decât o cârpă însă rolul cel mai important în spălarea geamurilor îl are soluția de geamuri.

Soluția de geamuri este desigur folosită pentru curățarea ferestrelor, însă tot cu ea veți putea spăla și oglinzile din casă.  

Pentru a avea geamuri și oglinzi strălucitoare și fără urme, vă recomandăm să pulverizați soluția pe geam, să spălați geamul folosind un burete curat iar apoi să îndepărtați soluția de pe geam cu ajutorul unei raclete și folosind o mișcare în S. La final ștergeți excesul de soluție de pe marginile geamului cu ajutorul unei cârpe curate.

 

d. Soluții de curățare pentru mobila

Spray-urile de praf sunt și ele o necesitate în casele noastre. Iar ștergerea prafului de pe mobilă este o operațiune ce ar trebui făcută măcar o dată pe săptămână. Printre cele mai cunoscute soluții de curățat mobilă se numără și Pronto mobilă, un spray de curățare ce poate fi aplicat cu succes și pe suprafețe din lemn dar și pe suprafețe din pal. Echivalentul său de la Rivex este și el foarte eficient. Ambele produse contin și ceara de albine. Acest lucru este foarte important deoarece ceara de albine hrăneste mobila din lemn și  protejează suprafețele de acțiunea apei sau a razelor UV, lăsându-le lucioase și curate.

 

e. Detergenti și soluții pentru bucătărie și baie

Soluțiile de curățare pentru baie și bucătărie trebuie menționate separat pentru că sunt gândite să îndepărteze pete și reziduuri persistente, grăsimi dar și să dezinfecteze, în același timp. Astfel de soluții nu trebuie folosite în restul casei, pe mobilă de exemplu, pentru că pot strica suprafețele pe care sunt aplicate. 

 

i. Soluții pentru aragaz

Aragazul și cuptorul sunt unele dintre obiectele casnice ce trebuie curățate de fiecare dată când gătești în primul rand pentru a evita acumularile de microbi și bacterii nocive. În plus vei constata că petele de mancare sau grăsimi de pe aragaz sau plită se vor curăța mult mai repede dacă nu le lași să se întărească iar acest lucru îți va face viața mai ușoară.

In functie de ce ai, aragaz sau plita electrică, va trebui sa alegi și soluția de curățare. 

 

Astfel dacă ai un aragaz clasic, din inox, îl vei putea curata folosind degresanti cu pulverizator. Este suficient să aplici degresantul și să-l lași să acționeze câteva minute. Șterge apoi aragazul sau cuptorul folosind o lavetă și apă. Însă o astfel de soluție deși este foarte eficientă nu trebuie folosită la fiecare spălare. Dacă pe aragazul sau în cuptorul tău nu sunt pete dificile de grăsime sau mâncare, atunci este suficient să folosești un detergent cu o formulă mai blândă. Pentru un aragaz sclipitor poți încerca și o soluție de curățare special formulată pentru a reda strălucirea obiectelor din inox, de la aragaz la oale și cratițe.

 

În cazul plitelor electrice te sfătuim să folosești detergenti care nu zgarie suprafetele dar care, în același timp curăță murdăria ușor. Un astfel de detergent este soluția de curatat aragazul Triumf. Pentru mentenanță însă, este suficient să pulverizezi soluție de spălat geamuri pe plita rece și să o ștergi bine cu un șervet din hartie.

 

ii.Solutii multi suprafete

Pentru dezinfectarea suprafețelor din bucătărie și baie poți folosi soluțiile de la Sanytol. Sanytol este un dezinfectant ce nu are in compozitie clor dar care în schimb, conține substanțe biocide. Este o soluție de curățare ce poate fi utilizată pe aproape orice suprafață și omoară bacteriile, ciupercile și microbii. Acest lucru face ca Sanytol să fie recomandată și la spălarea și dezinfectarea frigiderului.

Ca în cazul oricărei soluții ce contine substanțe biocide, nu este însă indicat să faceți abuz. De exemplu, în cazul frigiderului este suficient să folosiți  Sanytol o dată la două săptămâni. O excepție de la aceasta regula este chiuveta. In cazul chiuvetei de bucătărie specialistii recomanda dezinfectarea acesteia în fiecare zi.

O altă soluție eficientă pe tot felul de suprafețe este Cillit Bang. Producătorul a dezvoltat soluții de curățare specializate pentru baie, pentru pete de rugină și depuneri de piatra, etc.

 

2. Alte produse de curățenie necesare

 

Bineînțeles că doar soluțiile de curățenie nu sunt suficiente. Asadar, înainte de a te apuca de treabă asigură-te că ai la îndemână tot ce-ti trebuie pentru a fi eficient. Îți lăsăm mai jos o listă care să te ajute sa nu uiți nimic.

  • Mănuși de unică folosință sau manusi de menaj necesare pentru ca soluțiile pe care le folosești să nu-ți afecteze pielea. 
  • Bureti de vase: util pentru a spala suprafețele din bucătărie și baie. Este stiut ca buretele de bucatarie, datorita faptului ca este aproape tot timpul umes, este locul in care se dezvolta mii de bacterii si germeni ce pot afecta sanatatea. Pentru a evita sa il aruncati dupa fiecare utilizare imbibati buretele in Sanytol, lasati solutia sa actioneze pentru 15 minute si apoi clatiti buretele.
  • Burete de inox: de mare ajutor dacă trebuie sa indepartezi resturi de mancare întărite de pe aragaz sau farfurii
  • Lavete umede pentru a clati suprafețele de detergenti sau soluții dezinfectante
  • Carpe de praf  pentru a șterge mobila
  • Perie pentru curatenie: utilă în cazul în care trebuie sa cureti o pată de pe covor sau mocheta
  • Racleta pentru spălarea și ștergerea geamurilor și a oglinzilor
  • Galeata și mop
  • Matura si faras

 

3. Beneficiile curățeniei în casa

La începutul articolului spuneam ca o casa curata (și nu numai) vine cu o multitudine de beneficii. Iată cateva dintre ele:

 

Încăperile ordonate contribuie la o mai bună sănătate psihică

Haine aruncate peste tot, farfuriile de la micul dejun lăsate pe masă, chiuveta plină de vase - toate aceste lucruri te vor face să te simți copleșit, stresat și vor contribui la o stare de anxietate. Există studii care au demonstrat că un spațiu curat și ordonat ne va ajuta să ne simțim mai calmi, mai puțin anxioși și, în același timp ne va mări puterea de concentrare.

 

O bucătărie curată poate duce către alegeri culinare mai sănătoase

Este știut că stresul și anxietatea ne determină să facem alegeri culinare nesănătoase. Un experiment efectuat în 2010 a arătat că spre deosebire de participantii grupați într-o cameră dezordonată, cei din încăperea ordonată au ales să mănânce mai sănătos.

O casă curată ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor 

Fie ca suferi de alergii de sezon sau de alergii la praf sau acarieni, o casă curată și curățată în mod frecvent va contribui în mod semnificativ la ameliorarea simptomelor.

 

Curățenia ține dăunătorii la distanță

Dăunătorii sunt o problema fie că stai la bloc sau la casă. Resturile de mâncare și firimiturile nestranse vor acționa ca un magnet pentru soareci sau gândacii de bucătărie. La polul opus cu cât casa ta este mai curată cu atât sunt mai mici șansele ca dăunătorii să își facă apariția  în locuința ta.

 

In concluzie, fă curățenie în mod regulat și astfel te poți bucura de o calitate a vieții mai buna, cu mai putin stres. După cum ai văzut, curățenia nu necesită o cheltuială uriașă și timpul pe care-l “pierzi” aspirand, stergand praful sau spaland baia ți se întoarce sub forma unor beneficii extrem de importante pentru tine și pentru familia ta. 

 

FAQ - Întrebări frecvente despre Produse de curățenie

 

1. Cu ce se curăță mobila lucioasă?

Pentru a curăța mobila din lemn, pal sau MDF folosiți un spray de praf pentru lemn sau un spray multisuprafete. Acest tip de soluție de curățare este formulat special pentru a acționa pe suprafețe lucioase.

 

2. Ce contine Sanytol?

Pe langa alte substante, Sanytol contine substante biocide. Biocidele sunt substanțe ce omoara bacterii, microbi și viruși. Soluțiile ce au în componenta biocide sunt folosite pentru sterilizarea și dezinfectarea echipamentelor și instrumentelor medicale. Un alt lucru important este acela ca Sanytol nu contine clor.

 

3. Cum se foloseste Sanytol?

Pulverizati Sanytol pe suprafața pe care doriți sa o curatati. Lasati-l sa actioneze intre 5 si 15 minute și clătiți cu apă.

 

4. De cate ori se face curatenie in casa?

In mod ideal, ar trebui sa faceți curățenie o data pe saptamana.

 

5. Ce înseamnă pronto in italiana?

Pronto înseamnă pregătit sau rapid.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum